Stayinc. start bouw De Majoor: 59 middenhuur appartementen in Eindhoven

Stayinc. is gestart met de bouw van 59 appartementen naast de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven. BanBouw is verantwoordelijk voor de bouw van De Majoor. Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2024 opgeleverd. 

Behoefte aan betaalbare woningen in het middensegment
De Majoor is een van de eerste nieuwbouwprojecten van Stayinc. en draagt bij aan haar ambitie om de komende jaren het bezit voor het middensegment flink uit te breiden.

Simon Jansen, directeur Stayinc.: “We zijn trots op het bereiken van deze mijlpaal. In een tijd van toenemende woningnood realiseren we woningen voor een doelgroep die nu vaak tussen wal en schip valt. Zo houden we wonen in de stad betaalbaar en bereikbaar”.

Mieke Verhees, wethouder wonen: “Met deze appartementen hebben we weer een welkome aanvulling op onze woningvoorraad, want extra woningen zijn hard nodig. Mooi aan dit complex is het groen en de binnentuin waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De nieuwe bewoners zullen hier vast een fijn thuis krijgen.”

Duurzame woningen van alle gemakken voorzien
De appartementen zijn ruim 50m2 en hebben een woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer, berging en eigen balkon of terras. Ieder appartement heeft daarnaast een extra berging in de kelder. De woningen liggen verdeeld over de begane grond en vier verdiepingen. In totaal zijn er zes type appartementen. Alle woningen zijn volledig gasloos, voorzien van een warmtepomp en op het dak liggen zonnepanelen. Er is veel aandacht voor de openbare ruimte om het gebouw. Het hele gebouw wordt omkaderd door groen.

De Majoor is de laatste fase van het masterplan De Grijze Generaal
De eerdere plandelen, ontworpen door Erick van Egeraat, zijn ontwikkeld door Wooninc. en bestaan uit appartementen voor senioren, kantoren en een ondergrondse parkeergarage. Het driehoekige gebouw loopt geleidelijk op van 3 bouwlagen (westgevel) tot 5 bouwlagen (oostgevel). De oplopende bouwhoogte zorgt ervoor dat het gebouw goed aansluit op de omgeving en de Grijze Generaal met zijn kenmerkende schuine daken.

De woningen worden in het voorjaar van 2024 opgeleverd
Naar verwachting start de verhuur een in het derde kwartaal van 2023. De huurprijs ligt naar verwachting tussen de € 810 en € 870.

Plek® voor middenhuur
Trudo en Stayinc. willen wonen ook op toplocaties in de stad inclusief en betaalbaar maken. Samen werken we aan een groter woningaanbod in het middensegment. Dat doen we via Plek®, het label voor betaalbare huur- en koopwoningen. Voor meer informatie op de website van Plek®.