Feestelijke oplevering 8 appartementen en studio’s in Aalst-Waalre

Op dinsdag 7 november vond de oplevering plaats van acht prachtige appartementen middenin het dorpscentrum van Aalst-Waalre. De ruimtes op de begane grond die eerste voor commerciële doeleinden werden gebruikt, zijn nu woningen geworden.

Vergroten doorstroom middenhuur Aalst-Waalre

Een groot deel van deze commerciële ruimten van Woonstichting ‘thuis stond al een tijdje leeg. Zij transformeerden deze ruimten naar acht comfortabele appartementen. Eerder dit jaar kocht Stayinc. deze appartementen van Woonstichting ‘thuis aan, met als doel het uitbreiden van het bezit voor het middenhuur segment.

“Hiermee zorgt Stayinc. ervoor dat het noodzakelijke middenhuuraanbod in de regio wordt vergroot, wat de doorstroom vanuit de sociale huursector bevordert”, aldus Simon Jansen, directeur van Stayinc. “Stayinc. ziet middenhuur dan ook als een logisch verlengstuk van de sociale volkshuisvesting”.

Appartementencomplex Het Binnenhof

Het appartementencomplex Het Binnenhof ligt midden in het dorpscentrum met alle voorzieningen en winkels binnen handbereik. Met de transformatie van de begane grond telt het Binnenhof nu in totaal 22 appartementen van Stayinc.

Elke woning heeft een open keuken, een ruime badkamer en een apart toilet. In de keuken zit standaard een afzuigkap, inductiekookplaat, oven met magnetronfunctie en koelkast.

Duurzaam woongenot

Bij de transformatie naar woningen is rekening gehouden met comfort en duurzaamheid. De woningen zijn volledig gasloos. Ze worden met een warmtepomp verwarmd. In alle kamers is vloerverwarming. De woningen beschikken over mechanische ventilatie en isolatieglas. Daarnaast heeft ieder appartement een aparte berging en een parkeerplaats in de kelder. Vanuit de kelder zijn alle appartementen via de lift of trap bereikbaar.

Sleuteloverdracht

De bewoners ontvangen op dinsdag 7 november de sleutel van hun nieuwe woning. Stayinc. wenst de bewoners veel woonplezier toe.