Bouw De Majoor bereikt hoogste punt

Aan de Veldmaarschalk Montgommerylaan in Eindhoven realiseert Stayinc. het nieuwbouwproject De Majoor: 59 middenhuur appartementen vlakbij Winkelcentrum Woensel. De appartementen zijn ruim 50m2 en geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Op 18 januari bereikte De Majoor het hoogste punt. Een mijlpaal voor dit eerste nieuwbouwproject in de middenhuur van Stayinc.

De Majoor vormt de laatste en afrondende fase van het door Erick van Egeraat ontworpen masterplan ‘De Grijze Generaal’ in Woensel. De naam ‘De Grijze Generaal’ verwijst onder andere naar het kwaliteitsniveau en uitstraling van deze gebouwen en de ligging in de Eindhovense Generalenbuurt. De eerdere plandelen van de Grijze Generaal zijn ontwikkeld door Wooninc. en bestaan uit appartementen voor senioren, kantoren en een ondergrondse parkeergarage.

Stads wonen in een duurzaam gebouw

De woningen liggen verdeeld over de begane grond en 4 verdiepingen. In totaal zijn er door architectenbureau Inbo zes typen appartementen ontworpen. Alle woningen zijn volledig gasloos, voorzien van een warmtepomp en op het dak komen zonnepanelen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer, berging en eigen balkon of terras. Ieder appartement heeft daarnaast een extra berging in de kelder.

Eerste nieuwbouwproject in de middenhuur

De Majoor is het eerste nieuwbouwproject in de middenhuur voor Stayinc. Als dochteronderneming van woningcorporatie Wooninc. zet Stayinc. zich specifiek in voor het middensegment, een segment dat nu vaak tussen wal en schip valt. “Juist in deze krappe woningmarkt waar een gat ontstaat tussen de sociale huur en koopwoningen, zorgt de middenhuur voor doorstroming. Dat maakt het hoogste punt van De Majoor een extra bijzondere mijlpaal” aldus Simon Jansen, directeur bij Stayinc.

Wethouder Mieke Verhees: “Mooi dat er met dit project huurwoningen op de markt komen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze woningen zullen heel aantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld jonge mensen die zijn aangewezen op de particuliere huurmarkt.”  

Op 18 januari start ook de verhuur van de appartementen

Stayinc. verwacht dat de 59 appartementen met een huurprijs van € 903 tot € 1.023 (excl. € 74,92 servicekosten) begin juni 2024 klaar zijn. Geïnteresseerden kunnen tot 23 januari 12.00 uur reageren via middenhuur.stayinc.nl.