Reageren op een woning

Ziet u een woning op onze aanbodpagina die aan uw wensen voldoet en bent u ingeschreven? Dan kunt u op de woning reageren door op 'Reageer' te klikken. Lukt dat niet? Dan kan het zijn dat u niet aan de voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld omdat uw inkomen te hoog of te laag is, of omdat u buiten de doelgroep valt.

Nadat u gereageerd heeft, volgt u via uw account het proces verder. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er gereageerd hebben en wanneer de woning verloot of toegewezen wordt. U krijgt altijd persoonlijk bericht als u de eerste kandidaat bent.

Veel gevraagd over Reageren op een woning

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe hoor ik of jullie mij een woning toewijzen?

Algemeen

U ontvangt per e-mail en sms een bericht met een aanbieding. Als u binnen de genoemde reactietermijn reageert dan plannen wij een kennismakingsgesprek.

Waarom kan ik niet op alle woningen reageren?

Algemeen

Wij wijzen onze woningen passend toe. Dit betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen en huishouden. Misschien verdient u te veel of wilt u met te veel mensen in een huis gaan wonen.

Ook kunt u niet reageren op woningen die voor een andere doelgroep bedoeld zijn, bijvoorbeeld als u jonger bent dan 55 jaar en op een seniorenwoning wilt reageren.

Wanneer moet ik een inkomensverklaring opvragen bij de Belastingdienst?

Algemeen

Als u actief woningzoekende bent, adviseren wij u de inkomensverklaring alvast aan te vragen. Wij kunnen namelijk geen woning toewijzen zonder een inkomensverklaring. Als u reageert en wordt uitgenodigd, dan heeft u vaak maar weinig tijd.

U kunt de inkomensverklaring kosteloos opvragen bij de Belastingdienst via de website van de Belastingdienst of de Belastingtelefoon: 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer en dat van uw meeverhuizenden bij de hand. U ontvangt de inkomensverklaring meestal binnen 5 werkdagen.

Wat is een WoningTip van Stayinc.?

Algemeen

Dat is een e-mail die u krijgt als er een woning op onze aanbodpagina komt die aan uw zoekprofiel voldoet. Dat zoekprofiel stelt u zelf in op de aanbodpagina van Stayinc.

Wat is een zoekprofiel op de aanbodpagina van Stayinc.?

Algemeen

Met een zoekprofiel geeft u aan wat voor woning u zoekt en welke woonwensen u heeft.  Niets missen? Geef aan dat u WoningTip wil ontvangen. U krijgt dan een e-mail als er een woning op onze aanbodpagina komt die voldoet aan uw zoekprofiel.

Hoe reageer ik op beschikbare woningen?

Algemeen

.

Stayinc

U kunt reageren via onze aanbodpagina. Zorg dat u ingeschreven staat en al uw gegevens compleet en actueel zijn.