Ramen en glas

Van ramen wassen tot glasschade: hier leest u alles over ramen en glas.

Veel gevraagd over Ramen en glas

Wat kan ik doen bij glasschade?

Algemeen

Heeft u glasschade? Dan is het belangrijk dat u het glas zo snel mogelijk laat vervangen. Neem daarom meteen contact op met Swinkels Glas via een van deze telefoonnummers: 040 244 06 47 / 088 77 44 777 / 040 236 30 00. Zij zorgen ervoor dat een glaszetter het glas vervangt.

Mijn woning is geschilderd. De ramen zijn erg vies geworden. Wat nu?

Algemeen

De ramen mogen de eerste week niet gewassen worden. De verf moet eerst goed drogen. Woont u in een flatgebouw? Dan worden de ramen volgens het gewone schema gewassen. Woont u in een eengezinswoning? Was dan zelf uw ramen.

Waarom beslaat dubbel glas aan de buitenzijde?

Algemeen

Condensvorming kan aan de buitenzijde ontstaan als het buiten koud is en de luchtvochtigheid hoog is. Dit is een teken van een goede isolatiewaarde van het glas.

Je ziet condens vooral in de ochtend in het voorjaar en najaar. De condens verdwijnt vanzelf als de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.

Als de condens aan de binnenkant van uw ramen zit, dan is de luchtvochtigheid in uw huis te hoog. Zorg dat u goed ventileert en verwarmt om dit te voorkomen.

Ben ik verzekerd tegen glasschade?

Algemeen

In sommige van onze woningen betalen huurders maandelijks een klein bedrag in de servicekosten voor de glasverzekering. U kunt dit zelf nakijken op uw huurovereenkomst.

Heeft u geen glasverzekering via ons en wilt u wel verzekerd zijn voor glasschade? Sluit dan zelf een glasverzekering af.