Starten met huren

Welkom! Als u bij ons gaat huren, wilt u natuurlijk graag weten waar u aan toe bent. Bijvoorbeeld hoe het gaat met de sleuteloverdracht, wat u kunt doen als er iets kapot is en wat u zelf allemaal moet regelen.

Veel gevraagd over Starten met huren

Ik kreeg een woning toegewezen. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Gefeliciteerd! U ontvangt een bevestiging van de toewijzing via e-mail of per post. In de bevestiging staat ook wanneer de oplevering is. En de eerste verhuurnota zit erbij. Het bedrag van de eerste huur moet op onze rekening staan voordat u de sleutels krijgt. U ontvangt de sleutels van ons in de woning of op ons kantoor. Hier ondertekent u ook het huurcontract. 

Ik wil de oplevering van mijn woning verplaatsen. Kan dat?

Algemeen

Kunt u echt niet aanwezig zijn bij de oplevering? Neem dan contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden dan met u.

Kan ik een plattegrond van mijn huurwoning krijgen?

Algemeen

Ja, dat kan. Neem contact met ons op, dan sturen wij u die toe. De afmetingen op een plattegrond kunnen net een paar centimeter verschillen van uw woning. Meet zelf uw woning op voordat u gordijnen, vloerbedekking en andere zaken bestelt.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Algemeen

Ja, binnen 5 dagen na de verhuisdatum moet u uw nieuwe adres doorgeven. Dit doet u bij de gemeente waar uw nieuwe woonadres is. U kunt dit ook regelen via de website van die gemeente. U wordt dan ingeschreven in de Basis Registratie Personen. U wordt automatisch uitgeschreven bij de gemeente of op het adres waar u eerst woonde.

Wanneer teken ik het huurcontract voor mijn nieuwe woning?

Algemeen

Tijdens de oplevering tekent u het huurcontract in de woning. Na ondertekening ontvangt u de sleutels van de woning.

Wanneer betaal ik mijn eerste huur?

Algemeen

U krijgt van ons een rekening voor uw eerste huur. Het bedrag moet op onze rekening staan voor u het huurcontract ondertekent. U kunt niet pinnen of contant betalen tijdens de oplevering.

Ik ben vergeten de meterstanden door te geven aan de energieleveranciers. Hebben jullie de beginstanden voor mij?

Algemeen

Ja, deze vindt u op het opleverformulier. Het opleverformulier heeft u bij de sleuteloverdracht ondertekend. Kunt u het formulier niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Algemeen

Stuur de post 'retour afzender'. Streep het adres door en schrijf er 'retour afzender' bij. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken huurder niet door.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Algemeen

Tijdens de oplevering loopt onze woonconsulent samen met u door de woning. Hij of zij noteert bijzonderheden in een opleverrapport. Ook maakt de woonconsulent afspraken met u over mogelijke nog uit te voeren werkzaamheden. Daarna tekent u het huurcontract en krijgt u de sleutels van de woning. Vergeet niet dat de eerste huur op onze rekening moet staan voor de oplevering van uw woning.