Woning verbeteren

Wilt u uw woning (laten) verbeteren, bijvoorbeeld met een nieuwe keuken of een verhoogde toiletpot? Wij leggen u graag uit wat wij kunnen betekenen en wat de regels zijn als u zelf wilt verbouwen.

Veel gevraagd over Woning verbeteren

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning (laten) verbeteren?

Algemeen

Hiervoor heeft u een aantal opties. U kunt zelf verbeteringen aanbrengen, zolang die passen binnen de regels van zelf klussen. Deze aanpassingen betaalt u zelf. Dit heeft geen invloed op uw huur.

U kunt ook ons vragen om een woningverbetering te doen. Wij kijken dan of dit past in de plannen die we hebben voor uw woning of woongebouw. Soms staat er namelijk al een verduurzaming op de planning, of is een aanpassing bouwkundig niet mogelijk. Als wij op uw verzoek uw woning verbeteren, dan berekenen we de kosten hiervan door in de huur. Het gaat dan namelijk om een zogeheten 'geriefsverbetering'. Wij laten u altijd van tevoren weten met hoeveel euro wij de huur verhogen.

Kan ik centrale verwarming in mijn woning krijgen?

Algemeen

Dat kan als dit technisch mogelijk is. Neem contact met ons op om uw verzoek in te dienen, dan onderzoeken wij dat voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij de centrale verwarming. Hier vragen wij wel een huurverhoging voor. Wij plaatsen geen centrale verwarming als u een huurachterstand heeft.

Kan ik dubbel glas in mijn woning krijgen?

Algemeen

Dat kan als dit technisch mogelijk is. Wilt u dubbel glas? Neem contact met ons op om uw verzoek in te dienen, dan onderzoeken wij dat voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij het dubbel glas tegen een huurverhoging. De huurverhoging berekenen wij op basis van de hoeveelheid te vervangen glas. Wij plaatsen geen dubbel glas als u een huurachterstand heeft.

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

Algemeen

U kunt bij ons alleen dubbel glas aanvragen voor uw woning. Alle andere isolatie voor bijvoorbeeld vloeren, daken en muren brengen we alleen aan tijdens planmatig onderhoud. Als uw woning aan de beurt is, ontvangt u vooraf van ons een brief. De isolatie kan voor een huurverhoging zorgen. Hier staat wel een lagere energierekening tegenover.

Waarom verhogen jullie de huur bij een woningverbetering?

Algemeen

De huur kan verhoogd worden als wij verbeteringen aanbrengen in uw woning. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het plaatsen van dubbel glas of het aanleggen van centrale verwarming. De woning krijgt meer punten, waardoor de huurprijs stijgt. Vaak levert zo'n verbetering voor u een energiebesparing op.

Maar ook bij kleine aanpassingen, zoals het plaatsen van een videofoon, kan de huurprijs met een paar euro omhoog gaan. Wij informeren u altijd vooraf.

Kan mijn keuken, badkamer of toilet worden vervangen?

Algemeen

Wij vervangen keukens, badkamers en toiletten tijdens planmatig onderhoud. Keukens vervangen wij na ten minste 25 jaar, badkamers en toiletten na ten minste 30 jaar. Alleen als de technische staat erg slecht is, vervangen wij keukens, badkamers of toiletten eerder.

Denkt u dat uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe is? Neem dan contact met ons op. Een van onze opzichters komt dan bij u thuis kijken.