De gemeente helpt bij energie besparen

Gemeenten krijgen € 300 miljoen van de overheid om bewoners te helpen met energie besparen. Bijvoorbeeld door energiebespaaradvies, vouchers voor energiebesparende producten en energieboxen. Lees hieronder hoe uw gemeente helpt.

Veel gevraagd over De gemeente helpt bij energie besparen

Hoe helpt de gemeente Eindhoven bij energie besparen?

Algemeen

 • De Energiebox: gratis advies + een doos vol energiebesparende maatregelen
  Bestel de Energiebox, een gratis doos met energiebesparende producten. Dit is een cadeautje van de gemeente Eindhoven en de woningcorporaties ‘thuis, Sint Trudo, Woonbedrijf en Wooninc. Of maak een afspraak met een energiecoach en krijg tips over energiebewust gedrag.
 • De Klusbus
  Woningen in verschillende buurten worden gratis met kleine aanpassingen energiezuiniger gemaakt. De woningen krijgen kierdichting, ledlampen, radiatorfolie en nog veel meer. De Eindhovense Klusbus rijdt in buurten waar de energiearmoede het hoogst is. Kijk voor meer informatie op www.eindhovenduurzaam.nl/klusbus.
 • Gratis online Huisscan
  Met de Huisscan ziet u in een paar minuten welke grote energiebesparende maatregelen voor uw huurwoning geschikt zijn. Doe de HuisScan op www.huisscan.regionaalenergieloket.nl

Kijk voor meer info over duurzaamheid in Eindhoven op www.eindhovenduurzaam.nl

Hoe helpt de gemeente Geldrop-Mierlo bij energie besparen?

Algemeen

 • Energiecoach
  Maak een afspraak met een energiecoach van EnergieHuis Slim Wonen en krijg tips over energiebewust gedrag. Kijk op de website van de gemeente Geldrop-Mierlo voor meer informatie over de energiecoach.
 • Gratis online Huisscan
  Met de HuisScan ziet u in een paar minuten welke grote energiebesparende maatregelen voor uw huurwoning geschikt zijn. Doe de Huisscan op www.huisscan.regionaalenergieloket.nl
 • Regionaal energieloket
  Op het Regionaal energieloket vindt u tips en adviezen voor het besparen van energie.

Hoe helpt de gemeente Son en Breugel bij energie besparen?

Algemeen

 • Regionaal energieloket
  Op het Regionaal energieloket vindt u infomratie en voor het besparen van energie.
 • Gratis energieadvies en energiebox
  De gemeente Son en Breugel biedt gratis energieadvies aan. De energiecoach kijkt samen met u welke kander er in uw woning zijn om energie te besparen. Daarnaast kunt u kiezen uit een van de 3 energieboxen met energiebesparen maatregelen. Kijk op energiebox.org/gemeente-son-en-breugel voor meer informatie en het aanvragen van het advies en de box.